Mathem eller ICAs tjänst för att handla mat online

ICA och Mathem

Är man en stor matkedja men inte möjliggjort det för kunder att kunna handla hos en online än så har man inte följt med i svängarna och kan riskera att hamna efter. Nästan alla matvarubutiker erbjuder möjligheten för kunder och folk som önskar handla matvaror att göra just det—online. Smidigheten detta medför inte bara för konsumenten utan även butiken i sig är nästan oslagbart och kan resultera i en massa skurna kostnader genom att helt enkelt erbjuda möjligheten för vissa att handla sin mat online, istället för att behöva åka ned till butiken och handla där istället.

ICA är mästare på att anpassa sig och följa trender samt effektivisera sin verksamhet och innovera, trots varumärkets storhet.

Oftast brukar trenden gå det motsatta hållet. Det är inte lätt att lära en gammal hund sitta, men i ICAs fall kunde detta inte vara mer fel. ICAs historia går tillbaka till hela 1917 och firade 100 år året 2017. Fortfarande är ICA på framkanten inom teknologisk innovation, marknadsföring och mycket mer runtom i landet. Väldigt många storkedjor försöker konkurrera mot ICA och trots det så har få lyckats. Coop är idag ICAs största konkurrent, men ICA är fortfarande landets största matvarubutik.

Mathem och konkurrensen från nätet

Mathem var en av nätets första matvarubutikerna på nätet.

Tanken var att erbjuda kunder möjligheten att lik sättet man köper kläder på nätet idag, helt enkelt kunna köpa varor också. Mathem fyller därefter på en liten lastbil med alla varor man handlat och åker därefter hem till en och lastar av.

Mathem finns idag nästan landet över och är oerhört populärt. Företaget erbjöd när det startades något som ingen annan matvarubutik erbjöd, och detta var ett seriöst hot mot företag som ICA och Coop.

När konkurrensen började kännas dock så valde giganterna att starta sina egna onlinetjänster och mästarna i branschen, nämligen ICA, som står bakom andra lyckade äventyr som finanslösningen ICA Banken och storkedjan ICA Maxi lyckades.

ICA startade sitt svar på Mathem och har sedan dess återtagit stora marknadsandelar och erbjuder nu ett seriös alternativ till Mathem. Gillar man alltså ICA och de billiga priserna de erbjuder, men också gillar att handla online, så kan man nu göra det med ICA helt och hållet. Eventuella ICA kort och dylikt fungerar även på online tjänsten så vill man spara och samla på sig poäng är även detta möjligt.

Mathem eller ICA?

Svaret på frågan är i slutändan en preferenssak.

Priserna skiljer sig inte allt för mycket utan föredrar man det ena över det andra så fungerar respektive butik minst lika bra.

Mathem är idag störst när det kommer till online handel dock växer ICA så det knakar inom segmentet. Priserna respektive företag erbjuder skiljer sig inte allt för mycket dock erbjuder ICA som tidigare nämnt förmåner så som ICA kort och dylikt. Detsamma går att hitta hos Mathem, också, men i Mathems fall så kan man inte använda dessa poäng i fysiska butiker, om man nu känner att man kan komma att handla i en sådan någon gång framöver. Handlar man sina matvaror online nästan religiöst så är nog Mathem det bästa alternativet för en. Vet man att man varierar inköpet av varor där man ibland handlar dem fysiskt och vet att man ibland kommer att handla dem på nätet så kan ICA vara det bästa alternativet för en. I slutändan är valet av butik en preferenssak då skillnaderna inte är allt för stora mellan de båda butikerna.